Домашній хліб в духовці: простий рецепт смачної і ароматної випічки до обіду

Домашній хліб в духовці: простий рецепт смачної і ароматної випічки до обіду - today.ua

У період карантину по коронавірусу зайвий раз виходити з дому не хочеться, тому багато господинь дістають свої кулінарні книги і починають готувати те, що раніше було простіше купити. Те ж саме стосується і хліба. Нема чого кожен день бігати в магазин за свіжим батоном, його цілком можна спекти самостійно. Навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили, у вас все одно вийде дуже смачна випічка.

Домашній хліб в духовці: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 л кип'яченої води
    2 кг борошна;
    2 ст. л. сухих дріжджів
    2 ст. л. цукру
    2 ст. л. висівок
    3 ст. л. насіння льону
    7 ст. л. рафінованої рослинної олії
    Сіль за смаком (1 – 2 ст. л.)

Покрокова інструкція:

1. У глибоку миску налити теплу воду, всипати цукор, дріжджі і перемішати дерев'яною ложкою.

2. Порційно додайте половину зазначеної норми пшеничного борошна, замісіть рідке тісто. Всипте висівки, насіння льону, влийте рослинну олію. Продовжуйте замішувати, підсипаючи по кілька ложок борошна. У вас повинне вийти м'яке еластичне тісто.

Увімкніть духовку, встановіть температурний режим 30 – 40 градусів Цельсія. Поставте миску з тістом в духовку на 1 годину. Дверцята печі залиште прочиненими. Також можна накрити миску кухонним рушником і поставити в тепле місце, поруч з опалювальним приладом або батареєю централізованого опалення.

Домашній хліб в духовці: простий рецепт смачної і ароматної випічки до обідуФорму для випікання, вона може бути будь-якою – круглою, квадратною, прямокутною, змастіть рослинною олією.

Тісто, що вже підійшло в теплому місці, ще раз гарненько вимісіть, укладіть у форму і відправте в те ж саме тепле місце.

Через 1 годину закрийте дверцята духовки, або поставте форму з тістом в піч, збільшіть температуру нагрівання до 200 градусів. Коли пройде 15 хвилин, знизьте режим нагрівання до 180. Випікайте домашній хліб протягом півтори години.

Якщо верхівка хліба почне пригорати, накрийте її шматком харчової фольги.

Готовий хліб вийміть з форми на дерев'яну дощечку, накрийте чистим рушником і залиште на 2-3 години для повного остигання.

Найскладніше в цьому рецепті – це дочекатися остигання цієї дивовижно ароматної випічки. Постарайтеся не почати різати хліб раніше, інакше м'якуш буде злипатися.

Приємного апетиту!

До речі, хліб – справжній друг красивої фігури. Дієтологи назвали 7 видів випічки, яка допоможе схуднути.

“По п'ять тисяч на пенсії“: українців зобов'яжуть погасити борги ПФУ зі своїх зарплат
Дефіцит Пенсійного фонду в 2021 році досягне 203,8 млрд грн. Щоб погасити заборгованість і не залишитися в один прекрасний момент без пенсії, українці...
В Україні будуть продавати житло за доступними цінами: Кабмін вирішив допомогти українцям
Кабінет міністрів України вирішив зробити українцям приємний сюрприз. Уряд має намір скасувати сплату пенсійного збору при купівлі квартири. Завдяки ц...
В Україні магазини не будуть приймати старі купюри: що робити покупцям
Грошова реформа в Україні продовжує реалізовуватися. НБУ, як і обіцяв, з 1 жовтня 2020 р, виводить з ужитку старі паперові купюри, які були випущені д...
ПриватБанк скасовує комісію за частину своїх послуг: що зміниться в роботі банку з 1 жовтня
ПриватБанк вимушено змінює умови надання деяких своїх послуг. Зокрема, фінустанова знижує тарифи на комісію як для індивідуальних користувачів, так і ...
Долар росте - ціни піднімаються: експерти назвали товари, які стрімко дорожчають
Через коливання курсу долара, який в останні місяці тільки набирає обертів, деякі продукти на ринку подорожчали. Особливо піднялися в ціні сезонні ово...