Деруни по-італійськи: секрети приготування смачної страви з нетрадиційними інгредієнтами

Автор: Леся Ловіцька

Деруни по-італійськи будуть більш ситними та цікавими на смак, ніж ті, які готуються за класичним українським рецептом. Картопля ідеально поєднується з будь-якими видами сиру та базиліком.

Деруни по-італійськи: секрети приготування смачної страви з нетрадиційними інгредієнтами - today.ua

Існує багато рецептів дерунів. Їх можна урізноманітнити різними інгредієнтами, серед яких бекон, шинка, морква, кабачки, горошок, оливки та гриби. Однак деруни по-італійськи готуються с сиром. Щоб приготувати такі, вам знадобляться:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 яйця;
  • цибулина;
  • 50 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • 100 г сиру (пармезану);
  • 3 з. часнику;
  • сіль, перець та спеції для картоплі – за смаком;
  • рослинна олія для смаження – краще використовувати оливкову;
  • зелень (свіжий або сушений базилік).

Деруни по-італійськи: секрети приготування смачної страви з нетрадиційними інгредієнтами

Спочатку потрібно добре промити та очистити картоплю і цибулю. Натріть їх на дрібній тертці - оптимально використовувати кухонний комбайн або м'ясорубку із спеціальною насадкою. Додайте яйця і добре перемішайте.

Популярні зараз

У Парижі офіційно показали новий кросовер Renault 4 E-Tech

Дзідзьо показав рідкісне фото з мамою, яка приїхала в гості з Португалії

В НМТ у 2025 році запровадять зміни до тестів з історії України, - Лісовий

Гетманцев підтримав підвищення податків заднім числом: “Гроші на армію потрібно брати у людей“

Залиште масу на кілька хвилин, а потім злийте зайву рідину. Додайте просіяне борошно. Можна обмежитися нею, але краще використовувати і крохмаль - так вироби отримають рум'яну скоринку і стануть ніжнішими.

Натріть сир на крупній тертці і відправте його у тісто. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції й пармезан.

Деруни по-італійськи: секрети приготування смачної страви з нетрадиційними інгредієнтами

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Деруни по-італійськи потрібно смажити до золотистого кольору на сковороді з товстим дном та антипригарним покриттям. Достатньо 3-4 хвилин з кожного боку. Страву краще подавати зі сметаною та зеленню.

Нагадаємо, як приготувати деруни по-китайськи - в тісто потрібно додати один незвичайний інгредієнт.