Фарширована картопля може підійти як для звичайної сімейної вечері, так і для святкового застілля. Особливо згодиться рецепт цієї страви, якщо гості нагрянуть до вас спонтанно. Поки будете мити картоплю, можна послати "гінця" до найближчого магазину за необхідними інгредієнтами. Їх, включаючи картоплю, потрібно лише п'ять.
Отже, які продукти потрібні для приготування страви:
- картопля – 8 штук (бажано, щоб картоплини були великими і без вад);
- яйця – 2 штуки;
- бринза – 100 грамів;
- шинка – 100 грамів;
- вершки – 70 мл;
- сіль, спеції.
Ретельно вимивши картоплю, приступаємо до готування:
1)Помиту картоплю відварюємо в мундирі, майже до повної готовності, проте краще її трохи не доварити. Виймаємо картоплю з води. Даємо їй трохи охолонути та розрізаємо уздовж на дві половинки. Робимо виїмку кожної половинки так, щоб усередині вийшла улоговинка, а товщина стінок утворених човників становила близько 1 сантиметра. Вибрану всередині картоплю не викидаємо , а складаємо в окремий посуд.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
2)Бринзу і шинку нарізаємо дрібною соломкою або дрібними кубиками. Яйця збиваємо з вершками і змішуємо їх із шинкою і бринзою, а також із картопляної м'якоттю.
3)Отриманою сумішшю заповнюємо виїмки картоплі. При бажанні усе це можна зверху ще посипати спеціями і зеленню. При цьому можна начинку підсолити на свій смак. Однак пам'ятайте, що бринза і шинка також додадуть страві солоності. Запікаємо всю цю красу в духовці при температурі близько 200 градусів. Для запікання вистачить 15 хвилин.
Отже, поки гості випили по чашці чаю і з'їли по одному бутерброду, гаряче блюдо на стіл вже готове. І вже тепер чаєм точно не обійдеться:)
Нагадаємо, сніданок для всієї родини займе у вас лічені хвилини, якщо приготувати омлет в лаваші. Це блюдо передбачає багатоваріантність, і для нього підійдуть будь-які продукти, що завалялись у холодильнику.