Картопля входить до складу різних пікантних страв, як святкових, так і повсякденних. Багатьом з дитинства знайомий смак запашних пиріжків з картоплею, які бабуся або мама готували в печі або на сковороді. Рецепт цієї випічки досить простий, тому сміливо беріть усі необхідні інгредієнти і починайте готувати за нашим рецептом!
Рецепт запашних пиріжків з картоплею
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- кефір – 250 мл
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- сода – 1/2 ч. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
- олія рослинна – 3 ст. л.
- картопля – 7 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
Спочатку готуємо картопляну начинку. Для цього картоплю нарізаємо кубиками, дрібно рубаємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Перемішуємо інгредієнти, солимо й додаємо пару ложок рослинної олії.
Викладаємо овочі для начинки в пакет для запікання, який протикаємо виделкою. Тушкуємо картопляну начинку для пиріжків протягом 30 хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Поки готується начинка, переходимо до тіста. Змішуємо в мисці кефір, сіль, цукор, ложку рослинної олії та яйце. Додаємо соду і добре все перемішуємо. Всипаємо в тісто просіяне борошно і гарненько вимішуємо. Залишає тісто постояти хвилин 7.
Тепер формуємо наші пиріжки з картоплею. Розгортаємо тісто, ріжемо на квадратики, кладемо всередину начинку і заліплюємо краї.
Смажимо пиріжки на розігрітій сковорідці до золотистої скоринки. Це займе не більше 15 хвилин. Після смаження викладіть пиріжки на серветку, щоб зайва олія стікла.
Пиріжки готові! Смачного!
Раніше ми пропонували й інші рецепти приготування картоплі, які не віднімуть у вас багато часу.