“Правильні“ банани: якої зрілості мають бути фрукти, щоб принести користь здоров'ю

Банани - це дуже корисний і смачний фрукт, яким дієтологи радять заміняти солодощі. Але не всі знають, що користь бананів залежить від ступню їхньої зрілості.

“Правильні“ банани: якої зрілості мають бути фрукти, щоб принести користь здоров'ю - today.ua

Так, фахівці з Австралії провели масштабне дослідження, завдяки якому вдалось встановити, що користь бананів залежить від їхньої стиглості. Наприклад, зелені банани містять мінімальну кількість цукру, але дуже багато крохмалю. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то саме такі фрукти мають бути у вашому раціоні. Такі банани є менш калорійними, тому що в них менше цукру, ніж в стиглих. До того ж, вони швидко насичують. Однак слід зазначити, що недозрілі банани можуть викликати відчуття тяжкості в шлунку і здуття живота.

Жовті банани також є корисними, на думку вчених. В них міститься велика кількість антиоксидантів, і при цьому зовсім мало крохмалю. Ці фрукти шлунок переварює найшвидше.

А ось дуже стиглі банани з маленькими коричневими цятками містять не тільки величезну кількість антиоксидантів, але і багато цукру. При цьому такі банани, як свідчать дослідження, знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.

Перезрілі банани, які вже майже повністю стали коричневими, вчені назвали максимально корисним для здоров'я. В таких фруктах багато харчових волокон, заліза і калію.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про бананову дієту для схуднення.