Немає жодної користі: названо популярну кашу, яку краще перестати їсти

Автор: Лобанова Єлизавета

Каші – те, без чого не обходиться раціон здорової людини. Але не всі каші однаково корисні. Про те, яка каша є абсолютно некорисною і навіть шкідливою, розповів відомий український педіатр Євген Комаровський.

Немає жодної користі: названо популярну кашу, яку краще перестати їсти - today.ua

Дехто дивується, але мова піде про вівсянку. Не вся вівсяна каша, яка продається в яскравих коробках, корисна для здоров'я. Саме її вживати не варто, так як це вівсянка швидкого приготування. Користі у ній нуль. За словами Комаровського, це "найшкідливіше, що можна лише придумати".

Щоб отримати хоч якусь користь від вівсянки, потрібно купувати та готувати цільнозернову вівсяну крупу довгого варення. В крайньому випадку можна купувати крупу в пластівцях, але тільки ту, яку потрібно варити, а не просто залити окропом.

Немає жодної користі: названо популярну кашу, яку краще перестати їсти

Популярні зараз

З 1 листопада Нацбанк виводить із обігу купюри номіналом 50 та 200 гривень

Форма для солдатів стане якіснішою, - Міноборони України

Федоров повідомив, що у “Дії“ незабаром з'являться нові сервіси

Тарифи на комуналку можуть зрости вдвічі або й утричі: Попенко зауважив деякі деталі Меморандуму з МВФ

Також шкідливою кашею вважається манна. Незважаючи на те, що на ній виросло не одне покоління дітей, і зараз деякі мами та бабусі намагаються годувати манкою своїх дітей, у цій каші немає нічого корисного. Манка - це вуглеводи, що легко засвоюються. Це крупа без оболонки, отже вона позбавлена всього корисного внаслідок максимального очищення.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Комаровський також вважає шкідливим білий рис. Вживаючи цю кашу, ви не принесете своєму організму ніякої користі. Шліфований очищений рис збільшує ризик цукрового діабету II типу та має канцерогенні властивості. Якщо ви любите рис, вибирайте нешліфований продукт і темні сорти.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт під час приготування потрібно додати до рису, щоб він вийшов розсипчастим.