Який інгредієнт потрібно додати до рису, щоб він вийшов білосніжним та розсипчастим

Автор: Леся Ловіцька

Рис готувати не так просто, як багато інших круп. Він нерідко виходить липким та неапетитним. Щоб каша була білосніжною і розсипчастою, кухарі рекомендують додавати в каструлю один інгредієнт, який завжди під рукою.

Який інгредієнт потрібно додати до рису, щоб він вийшов білосніжним та розсипчастим  - today.ua

Крупинки рису часто виходять злиплими, а сама каша набуває сірого відтінку. Щоб приготувати ідеальну страву, спробуйте ввести у воду під час варіння оцет. Достатньо однієї чайної ложки на літр води. Можна використовувати як звичайний спиртовий, так і яблучний оцет. Однак у другому випадку страва отримає характерний смак, який не всім сподобається.

Кислота допоможе відбілити рисові зерна – і каша вийде апетитнішою на вигляд. Другий момент – розсипчастість. Крупу перед термічною обробкою потрібно добре промити кілька разів і намагатися не перемішувати у процесі приготування. Якщо проігнорувати це кулінарне правило, крупа злипнеться. Однак оцет допоможе запобігти цій неприємності. І третє – крупинки рису при варінні у підкисленій воді не так сильно розвалюватимуться.

Якщо кухні немає оцту, його можна замінити лимонним соком. Пропорція буде тією ж – чайна ложка на літр води.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України

Який інгредієнт потрібно додати до рису, щоб він вийшов білосніжним та розсипчастим

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як варіант, при варінні рису можна додати столову ложку олії. Така сама кулінарна хитрість дозволить правильно приготувати гречку, перловку, булгур чи макарони.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт слід додати у фарш для котлет, щоб вони вийшли більш пишними та соковитими.