Небезпечне обсмажування: яку олію забороняється використовувати для приготування гарячих страв

Автор: Оксана Житнюк

Олія - це продукт, який може бути одночасно і дуже корисним, і дуже шкідливим. Все залежить від виду олії та від того, в якому вигляді і в яких кількостях вона вживається. Наприклад, натуральна олія в об'ємі 1-2 ложок, що додаються у свіжий салат, буде корисною для здоров'я людини. А якщо використовувати, наприклад, соняшникову олію для смаження, це може нашкодити організму.

Небезпечне обсмажування: яку олію забороняється використовувати для приготування гарячих страв - today.ua

Більш того, за словами вчених, навіть при повільному обсмажуванні соняшникова олія може стати причиною розвитку онкологічних захворювань.

Так, за результатами одного з досліджень, найбільшу небезпеку при смаженні представляють лляне і соняшникова олії. У цих видів олій спостерігається найнижча температура задимлення - в районі 170 градусів. Таким чином, навіть при повільному обсмажуванні вони виділяють шкідливі речовини і канцерогени.

Також не рекомендується використовувати при обсмажуванні нерафіновану олію. Кращим рішенням стане використання такої олії при приготуванні холодних страв.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

А ось найбільш безпечною вважається оливкова олія. Вона має відносно високу температуру кипіння - 240 градусів. Варто відзначити, що навіть досягаючи цієї температури, олія не димить, не підгорає і не бризкається. Оливкова олія також містить мононенасичені жирні кислоти Омега-9, які абсолютно нешкідливі для організму.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, які овочі визнані шкідливими для здоров’я.

Головне