Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Картопля в горщику може стати вашою коронною стравою як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Цю ароматну і смачну страву важко зіпсувати, однак варто знати деякі секрети її приготування, щоб гості та домочадці були здивовані вашим талантом зі звичної усіма картоплі приготувати справжній шедевр.

Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви  - today.ua

Представляємо до вашої уваги три прості рецепти приготування картоплі в горщику, які будуть під силу навіть тим, хто раніше вважав, що не вміє готувати.

Картопля зі сметаною в горщиках

Інгредієнти:

  • Картопля середня - 8 шт
  • Сметана - 1 склянка
  • Вода - 1 склянка
  • Зелена цибуля
  • Сіль, перець, кріп - за смаком

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Картоплю нарізаємо пластинками і щільно укладаємо шарами на дно посуду. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім змішайте сметану з водою і залийте картоплю на третину посуду. Випікайте страву близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати готову страву потрібно з зеленню - дрібно нарізаним кропом або зеленою цибулею.

Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви

Картопля з грибами в горщиках

Інгредієнти:

  • Гриби — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт
  • Часник — 3 зуб.
  • Масло вершкове — 25 г
  • Картопля — 1500 м
  • Кріп — 2 ч. л.
  • Сметана — 250 г
  • Молоко — 400 мл
  • Борошно — 2 ч. л.
  • Спеції — за смаком

Спосіб приготування:

Обсмажуємо на вершковому маслі часник і цибулю, нарізану півкільцями, додаємо гриби, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки рідина трохи випарується. Потім нарізаємо середніми кубиками картоплю, викладаємо її у горщик, солимо, а зверху додаємо грибну заправку. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 45-60 хвилин. Готуємо страву до тих пір, поки картопля не буде м'якою. Потім сметану змішуємо з борошном, додаємо молоко, щоб не було грудочок, приправляємо і заливаємо цією сумішшю картоплю. Нехай страва ще хвилин 10 постоїть в духовці.

Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви

Картопля з м'ясом і томатною пастою в горщиках

Інгредієнти:

  • Картопля − 1 кг
  • М'ясо − 1 кг
  • Томатна паста − 2 ст. л.
  • Рослинна олія
  • Морква − 200 гр.
  • Цибуля − 100 гр.
  • Сіль, спеції

Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви

Спосіб приготування:

Для початку наріжте дрібно цибулю і натріть на крупній тертці моркву. Цибулю обсмажте на сковороді, додайте моркву. Потім наріжте м'ясо дрібними кубиками, посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту. Тушкуйте все разом на сковороді 10-15 хвилин. Картопля нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності. Викладаємо овочі в горщики, зверху кладемо м'ясо і готуємо страву в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачне картопляне пюре без грудочок.

Головне