Картопля в горщику може стати вашою коронною стравою як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Цю ароматну і смачну страву важко зіпсувати, однак варто знати деякі секрети її приготування, щоб гості та домочадці були здивовані вашим талантом зі звичної усіма картоплі приготувати справжній шедевр.
Представляємо до вашої уваги три прості рецепти приготування картоплі в горщику, які будуть під силу навіть тим, хто раніше вважав, що не вміє готувати.
Картопля зі сметаною в горщиках
Інгредієнти:
- Картопля середня - 8 шт
- Сметана - 1 склянка
- Вода - 1 склянка
- Зелена цибуля
- Сіль, перець, кріп - за смаком
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Картоплю нарізаємо пластинками і щільно укладаємо шарами на дно посуду. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім змішайте сметану з водою і залийте картоплю на третину посуду. Випікайте страву близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати готову страву потрібно з зеленню - дрібно нарізаним кропом або зеленою цибулею.
Картопля з грибами в горщиках
Інгредієнти:
- Гриби — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 3 шт
- Часник — 3 зуб.
- Масло вершкове — 25 г
- Картопля — 1500 м
- Кріп — 2 ч. л.
- Сметана — 250 г
- Молоко — 400 мл
- Борошно — 2 ч. л.
- Спеції — за смаком
Спосіб приготування:
Обсмажуємо на вершковому маслі часник і цибулю, нарізану півкільцями, додаємо гриби, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки рідина трохи випарується. Потім нарізаємо середніми кубиками картоплю, викладаємо її у горщик, солимо, а зверху додаємо грибну заправку. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 45-60 хвилин. Готуємо страву до тих пір, поки картопля не буде м'якою. Потім сметану змішуємо з борошном, додаємо молоко, щоб не було грудочок, приправляємо і заливаємо цією сумішшю картоплю. Нехай страва ще хвилин 10 постоїть в духовці.
Картопля з м'ясом і томатною пастою в горщиках
Інгредієнти:
- Картопля − 1 кг
- М'ясо − 1 кг
- Томатна паста − 2 ст. л.
- Рослинна олія
- Морква − 200 гр.
- Цибуля − 100 гр.
- Сіль, спеції
Спосіб приготування:
Для початку наріжте дрібно цибулю і натріть на крупній тертці моркву. Цибулю обсмажте на сковороді, додайте моркву. Потім наріжте м'ясо дрібними кубиками, посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту. Тушкуйте все разом на сковороді 10-15 хвилин. Картопля нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності. Викладаємо овочі в горщики, зверху кладемо м'ясо і готуємо страву в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачне картопляне пюре без грудочок.