Картопляне пюре: 6 секретів приготування ніжної і смачної страви

Автор: Шевченко Лилия

Чим простіше блюдо, тим складніше його приготувати ідеально. Часто господині бояться варити пюре в якості гарніру на святковий стіл, оскільки воно може вийти грудкуватим, водянистим, дуже рідким або густим.

Картопляне пюре: 6 секретів приготування ніжної і смачної страви - today.ua

Насправді, зварити ідеально однорідне, смачне і ніжне картопляне пюре дуже просто, якщо знати кілька лайфхаків від провідних кулінарів світу.

1. Перш за все слід запам'ятати, що очищену і порізану на шматочки картоплю не можна заливати холодною водою. У цьому випадку блюдо вийде водянистим і неприємним на смак. Складіть підготовлені бульби в каструлю, залийте окропом так, щоб шматочки трохи виглядали з-під води.

2. До готовності картопля вариться в простій воді. Сіль слід додавати лише в самому кінці.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

3. Коли картопля повністю зварилась, воду необхідно відразу злити, інакше страва вийде дуже рідкою.

Картопляне пюре: 6 секретів приготування ніжної і смачної страви

4. Розминати шматочки овоча потрібно виключно вручну за допомогою спеціального товкачика. В іншому випадку, вийде не картопляне пюре, а огидний на вигляд і на смак «клейстер».

5. Доводити до потрібної консистенції пюре слід доливаючи гаряче молоко. Якщо ви заллєте холодне, то блюдо придбає сіруватий відтінок.

6. Молоко і вершкове масло додають в картопляне пюре після того, як шматочки будуть повністю розім'ятими. Тоді не будуть з'являтися грудочки. На цьому етапі також можна досолити страву, розчинивши потрібну кількість солі в гарячому молоці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Найбільш смачним картопляне пюре буде відразу після приготування. Але це не означає, що на наступний день гарнір, що залишився, доведеться викинути. Ні в якому разі! Приготуйте з нього картопляники з грибами за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенко. Повірте, це дуже смачно!