Картопля у клярі: простий рецепт смачного гарніру нашвидкуруч

Автор: Оксана Житнюк

Картопля - оди, з найулюбленіших продуктів серед українців. Готувати її можна безліччю способів, тому гарнір з неї може бути дуже різноманітним та ніколи не набридне.

Картопля у клярі: простий рецепт смачного гарніру нашвидкуруч - today.ua

Ми пропонуємо приготувати картоплю у клярі - ця страва може стати як доповненням до риби або м'яса, а може бути пікантною закускою до пива або вина.

Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • куряче яйце - 1 шт.;
  • борошно 3 - 4 ст. л.;
  • сіль, чорний перець, приправа для картоплі, мускатний горіх - за смаком;
  • соняшникова олія.

Картоплю треба начистити і відварити у підсоленій воді. Після цього викладіть бульби на блюдо і дайте охолонути.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Змішайте яйце зі сметаною, засипте в суміш борошно і спеції. У вас має вийти однорідна густа маса. Густоту можна регулювати за смаком - вона буде залежати від кількості борошна.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Візьміть дерев'яні шпажки (якщо їх немає, можна використовувати палички від суші-наборів). На шпажки "вдягніть" відварену картоплю і занурюйте її в підготовлений кляр. Можна також ложкою обливати олією бульби зверху.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У гарячому маслі густий кляр швидко схопиться, тому на приготування піде всього декілька хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт хрусткої картоплі в духовці.

Головне