Today.ua

Кабмін виділив кошти на аудит “Укроборонпрому“

У середу, 22 травня, під час засідання уряду, Кабінет міністрів виділив 32 мільйони гривень на проведення фінансового аудиту "Укроборонпрому". Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, уряд вносить відповідний законопроект до Верховної Ради по прозору роботу ДП "Укроборонпром".

Він наголосив, що у законопроекті йдеться про військову тематику, а також закупівлі в цій сфері.

"Ми виділяємо сьогодні на поворотній основі 32 млн гривень для "Укроборонпрому", - наголосив прем'єр, за які об'єднання багатопрофільних підприємств оборонної промисловості має розпочати "глибокий фінансовий аудит" своєї діяльності.

Раніше зазначалося, що внутрішніх ресурсів для перевірки суб'єкт господарювання не має.

Нагадаємо, 15 травня Володимир Гройсман наголосив на необхідності проведення аудиту оборонно-промислового комплексу країни в цілому та концерну “Укроборонпром” зокрема. Пошук аудитора потрібно було завершити за десять днів, тобто у вже у суботу, 25 травня.

Нагадаємо, що ухвалення законопроекту щодо реформування Державного концерну “Укроборонпром” сприятиме зменшенню корупційних ризиків у сфері оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо також, що журналісти-розслідувачі оприлюднили схему розкрадання 250 млн гривень концерну «Укроборонпром», звинувативши в причетності до неї заступника голови РНБО Олега Гладковського і його сина. За версією журналістів, пов’язані з Ігорем Гладковским бізнесмени організували продаж оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ за завищеними цінами. Після того, як журналісти звинуватили силовиків у покриванні злочинних схем, у НАБУ відбулися кадрові чистки,  а Гладковський позбувся посади в Раді національної безпеки і оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ