Кабачки - сезонний овоч, з якого можна приготувати безліч страв різної складності. У цьому продукті містяться корисні мікроелементи, вітаміни С, В1, В2, а також нікотинова, яблучна і фолієва кислоти. Якщо поєднувати кабачки з іншими продуктами, то можна приготувати поживну і корисну страву на обід або на вечерю для всієї родини. Пропонуємо до вашої уваги один з таких рецептів.
Кабачки запечені з фаршем під сиром
Інгредієнти:
- Кабачок великий — 1 штука
- Фарш м'ясний — 400 грам
- Помідор — 1 штука
- Морква — 1 штука
- Цибуля ріпчаста — 1 штука
- Сир твердий — 150 грам
- Часник — 2 зубчики
- Майонез — 3 столові ложки
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Олія — для смаження
Для цієї страви вибирайте кабачок побільше. Фарш можна брати будь-який, на ваш смак.
Беремо цибулю, чистимо і дрібно шаткуємо. У сковорідку наливаємо олію й обсмажуємо цибулю, поки вона не стане м'якою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо з цибулею 5-7 хвилин.
Солимо і перчимо фарш, додаємо його на сковорідку і обсмажуємо разом з цибулею і морквою ще 10-15 хвилин.
Помідор нарізаємо шматками і відправляємо на сковорідку слідом за фаршем.
Чистимо кабачок від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо на пластинки товщиною 1,5-2 см і викладаємо на деко, змащене маслом.
Розкладаємо начинку в кабачки. Змішуємо дрібно рубаний часник з майонезом і кладемо цю суміш зверху на фарш.
Натираємо сир і закриваємо їм зверху начинку. У деко наливаємо трохи води і ставимо кабачки в духовку, розігріту до 200 градусів. Верхній нагрів не включаємо, щоб сир не підгорів. Можна не посипати кабачки відразу сиром, а додати його за п'ять хвилин до готовності.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкові оладки з золотистою скоринкою.