Кабачки на обід: як смачно запекти овочі з фаршем під сиром і помідорами

Автор: Лобанова Єлизавета

Кабачки - сезонний овоч, з якого можна приготувати безліч страв різної складності. У цьому продукті містяться корисні мікроелементи, вітаміни С, В1, В2, а також нікотинова, яблучна і фолієва кислоти. Якщо поєднувати кабачки з іншими продуктами, то можна приготувати поживну і корисну страву на обід або на вечерю для всієї родини. Пропонуємо до вашої уваги один з таких рецептів.

Кабачки на обід: як смачно запекти овочі з фаршем під сиром і помідорами  - today.ua

Кабачки запечені з фаршем під сиром

Інгредієнти:

  • Кабачок великий — 1 штука
  • Фарш м'ясний — 400 грам
  • Помідор — 1 штука
  • Морква — 1 штука
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Сир твердий — 150 грам
  • Часник — 2 зубчики
  • Майонез — 3 столові ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Олія — для смаження

Для цієї страви вибирайте кабачок побільше. Фарш можна брати будь-який, на ваш смак.

Беремо цибулю, чистимо і дрібно шаткуємо. У сковорідку наливаємо олію й обсмажуємо цибулю, поки вона не стане м'якою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо з цибулею 5-7 хвилин.

Солимо і перчимо фарш, додаємо його на сковорідку і обсмажуємо разом з цибулею і морквою ще 10-15 хвилин.

Помідор нарізаємо шматками і відправляємо на сковорідку слідом за фаршем.

Чистимо кабачок від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо на пластинки товщиною 1,5-2 см і викладаємо на деко, змащене маслом.

Кабачки на обід: як смачно запекти овочі з фаршем під сиром і помідорами

Розкладаємо начинку в кабачки. Змішуємо дрібно рубаний часник з майонезом і кладемо цю суміш зверху на фарш.

Натираємо сир і закриваємо їм зверху начинку. У деко наливаємо трохи води і ставимо кабачки в духовку, розігріту до 200 градусів. Верхній нагрів не включаємо, щоб сир не підгорів. Можна не посипати кабачки відразу сиром, а додати його за п'ять хвилин до готовності.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкові оладки з золотистою скоринкою.

Головне