Борщ готують господині по всьому світу. Існує кілька традиційних рецептів приготування борщу, але існують також і більш оригінальні підходи до цієї страви. Щоб урізноманітнити смак борщу, в нього додають чорнослив, лимон, сало...Але є ще один секретний інгредієнт, який додасть страві аромат і легку кислинку. Йдеться про яблука. Спробуйте приготувати борщ новим незвичайним для себе способом, і раптом після цього вам не захочеться повертатися до традиційного рецепту!
Рецепт борщу з яблуками
Інгредієнти:
- Бульйон (свинячого, курячого або яловичого) - 3л
- Буряк невеликого розміру - 1 штука
- Морква невеликого розміру - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Солодкий перець - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Яблука кислих сортів - 3 штуки
- Капуста - 500 г
- Томатний сік (можна пюре зі свіжих помідорів) - 400-500 мл
- Сіль, перець, часник, зелень - за смаком
Для початку готуємо м'ясний бульйон. У киплячий бульйон натираємо на крупній тертці буряк і додаємо нарізану кубиками невеликого розміру картоплю. Далі ріжемо болгарський перець і цибулю, і кладемо їх у каструлю до інших овочів.
Натираємо на тертці моркву і відправляємо в каструлю. Солимо за смаком, додаємо перець і запашний горошок.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Коли овочі будуть готові, беремо яблука і також натираємо їх на тертці. Останній етап - шинкування капусти. Цей овоч додається до борщу в останню чергу.
Нехай борщ трохи покипить на плиті, після чого додайте до страви томатний сік або пасту, і дайте ще раз закипіти. Вже в готовий борщ відправляємо рубану зелень і подрібнений часник.
Подавайте борщ з яблуками в поєднанні зі сметаною і свіжою зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як зробити борщ насичено червоним без додавання помідорів і томатної пасти.