Смак традиційного українського борщу можна урізноманітнити, додавши до нього деякі пікантні інгредієнти. Чи готували ви коли-небудь борщ з грибами? Якщо ні, саме час взяти запашні сушені гриби і додати традиційній страві нового аромату і смаку. Пропонуємо вам рецепт борщу, який сподобається вашим близьким, і до того ж буде дієтичним.
Рецепт борщу з грибами
- Гриби сушені — 100 грам
- Картопля — 3-4 штук
- Буряк — 2 штуки
- Морква — 1 штука
- Цибуля ріпчаста — 1 штука
- Капуста білокачанна — 200 грам
- Рослинна олія — 3-4 ст. л.
- Томатна паста — 1-2 ст. л.
- Оцет — 1 чайна ложка (або лимонний сік)
- Сіль — 1 чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений — 2 щіпки
- Цукор — 1 щіпка
Попередньо перед приготуванням сушені гриби потрібно замочити в холодній воді на дві години. Можна взяти свіжі гриби, але з ними борщ не вийде таким ароматним.
Коли гриби розмокли, ріжемо їх на шматочки, кидаємо в каструлю з водою і варимо до повної готовності. У нас вийде ароматний бульйон, до того ж без м'яса.
Потім чистимо цибулю та нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній або середній тертці. Буряк ріжемо смужками і обсмажуємо на олії на невеликому вогні. Додаємо цибулю і моркву. Добре перемішуємо овочі і обсмажуємо ще 5 хвилин. Сіль і цукор додаємо за смаком. До обсмажених овочів кладемо томатну пасту, і ще тушкуємо 2 хвилини.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Капусту дрібно шаткуємо на тертці і закидаємо в каструлю, де варяться гриби. Туди ж кидаємо і нарізану кубиками картоплю. Коли картопля трохи провариться, додаємо овочеву заправу і варимо борщ ще хвилин 10-15. Коли страва буде готова, їй потрібно дати настоятися.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як готує борщ українська зірка Оля Полякова.