Today.ua

Зміцнить імунітет під час карантину і нормалізує травлення: названо найкорисніший овоч

Під час карантину особливо важливо попіклуватись про зміцнення імунітету, адже ми менше рухаємось та рідше буваємо на свіжому повітрі. Щоб організм отримував всі необхідні вітаміни та корисні речовини, слід включити в свій раціон харчування свіжі овочі та фрукти.

На даний момент в самом розпалі сезон спаржі, тож рекомендуємо не проходити повз цього овоча, адже він є дуже корисним для здоров'я.

Спаржа чудово стимулює регенеративні сили організму. Цей продукт зміцнює кістки, сполучну тканину, сприяє затягуванню ран і загоєнню кровотеч.

Крім того, похідні аспарагінової кислоти, що містяться у спаржі, є сечогінними речовинами, тому відбувається очищення організму.

Також регулярне вживання спаржі сприятливо впливає на нервову систему, допомагає зміцнити імунітет.

Клітковина сприятливо впливає на мікрофлору і тонус м'язів кишечника, позбавляє від метеоризму, нормалізує біохімічні процеси в шлунково-кишковому тракті. Також при вживанні спаржі в організмі знижується рівень шкідливого холестерину.

Особливо корисною спаржа є для жінок - вживання спаржі допомагає омолодити і оздоровити шкіру. Також в овочі є фолієва кислота, що дуже корисно для вагітних.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, кому не слід вживати помідори, і чим вони можуть бути небезпечні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ