Жаб'яча ферма на Львівщині: незабаром українці масово їстимуть м'ясо земноводних

Автор: Марченко Любов

Жабяча ферма, стала одним із напрямків бізнесової діяльності ресторатора  зі Львівщини Ореста Давидка. Ресторатор, який практикує у своєму меню "сміливі" страви із молюсків і жаб, вирішив не витрачати зайві кошти на постачальників продукції,  а вирощувати її сам. Так спочатку народилася равликова ферма "Tante Snails", а згодом від неї відгалузився і "жаб'ячий" напрямок.

Жаб'яча ферма на Львівщині: незабаром українці масово їстимуть м'ясо земноводних - today.ua

Спочатку фермер та його компаньйони закуповували жаб для розведення у різних виробників. Але згодом зрозуміли, що краще один раз витратитись на якісне маточне поголів'я. До речі, пара елітних жабок коштує від ста доларів. До того ж, елітні жабки потребують спеціальних умов транспортування. Треба дотриматись і температурного режиму, і правильного раціону, адже породисті жаби – вельми ніжні та примхливі створіння.

Жаб'яча ферма на Львівщині: незабаром українці масово їстимуть м'ясо земноводних

Однак закупка елітного маточного поголів'я виправдала себе. На фермі створили розплідник і невеличку водойму, щоб жаби почувалися, мов удома та мали потяг до розмноження. Нове місце припало їм до смаку, і вони почали активно розмножуватись.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Технологію вирощування, як равликів, так і жаб, фермер і його товариші шукали в Мережі. Брали краще із досвіду тайських, французьких та українських фермерів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Отож, фермер та його компаньйони сподіваються вже цьогоріч зібрати перший врожай зі своєї жаб'ячої ферми. Крім того, на жаб'ячу та равликову ферми водять екскурсії. Відвідувачам показують, в яких умовах вирощують молюсків і земноводних, а заодно дають подегустувати страви з них.

Зважаючи на те, що Україна ніяк не може позбутися африканської чуми свиней, жаби невдовзі можуть стати основою м'ясного раціону українців. Тоді на кожному приватному подвір'ї не рохкатиме, а квакатиме.

Головне