Усі господині знають, що дріжджове тісто готується досить довго. Для початку потрібно зробити опару, потім замісити тісто і почекати, поки воно підійде. Є простий та дуже швидкий рецепт, який можна використовувати для всіх видів випічки. Головне застосувати секретний інгредієнт – окріп.
Ідеальне дріжджове тісто підходить для випікання пирогів, піци, пончиків та звичайного хліба. Приємний бонус – те, що воно швидко готується і довго не черствіє. Відомий кулінарний блогер Alina FooDee розкрила секрети універсального тіста, для якого знадобляться:
- 550-650 г борошна;
- 200 мл окропу;
- 200 мл теплої води;
- 10 г сухих дріжджів чи 30 г живих;
- 1 ч. л. солі;
- 1-3 ст. л. цукру (залежно від того, солона чи солодка випічка);
- 3 ст. л. олії.
Спочатку потрібно розвести дріжджі в теплій воді та залишити для активації на п'ять хвилин.
Популярні зараз
Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“
Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН
Окремо з'єднайте 3 ст. л. просіяного борошна із загальної кількості з сіллю, цукром та олією. Влийте окроп і швидко перемішайте компоненти.
Потрібно почекати, доки маса охолоне і тоді влити в неї воду з дріжджами. Слідкуйте, щоб борошняна суміш охолола – інакше дріжджі загинуть.
Поступово всипайте в тісто борошно до однорідного стану. Його може знадобитися більше чи менше. Головне – щоб тісто виходило ніжним, повітряним, еластичним, і в жодному разі не забитим. Вимішуйте його до однорідності, потім накрийте харчовою плівкою чи поліетиленовим пакетом. Зверху можна прикрити ємність із тістом рушником або поставити його у тепле місце.
Загалом через 15 хвилин тісто буде готове – і можна використовувати його як для смаження, так і для випікання виробів.
Смачного!
Нагадаємо, який інгредієнт потрібно додати до тіста для пиріжків, щоб вони залишилися м'якими наступного дня.