Ідеальне дріжджове тісто для будь-якої випічки: потрібно додати секретний інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Усі господині знають, що дріжджове тісто готується досить довго. Для початку потрібно зробити опару, потім замісити тісто і почекати, поки воно підійде. Є простий та дуже швидкий рецепт, який можна використовувати для всіх видів випічки. Головне застосувати секретний інгредієнт – окріп.

Ідеальне дріжджове тісто для будь-якої випічки: потрібно додати секретний інгредієнт - today.ua

Ідеальне дріжджове тісто підходить для випікання пирогів, піци, пончиків та звичайного хліба. Приємний бонус – те, що воно швидко готується і довго не черствіє. Відомий кулінарний блогер Alina FooDee розкрила секрети універсального тіста, для якого знадобляться:

  • 550-650 г борошна;
  • 200 мл окропу;
  • 200 мл теплої води;
  • 10 г сухих дріжджів чи 30 г живих;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1-3 ст. л. цукру (залежно від того, солона чи солодка випічка);
  • 3 ст. л. олії.

Спочатку потрібно розвести дріжджі в теплій воді та залишити для активації на п'ять хвилин.

Популярні зараз

Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

Окремо з'єднайте 3 ст. л. просіяного борошна із загальної кількості з сіллю, цукром та олією. Влийте окроп і швидко перемішайте компоненти.

Потрібно почекати, доки маса охолоне і тоді влити в неї воду з дріжджами. Слідкуйте, щоб борошняна суміш охолола – інакше дріжджі загинуть.

Поступово всипайте в тісто борошно до однорідного стану. Його може знадобитися більше чи менше. Головне – щоб тісто виходило ніжним, повітряним, еластичним, і в жодному разі не забитим. Вимішуйте його до однорідності, потім накрийте харчовою плівкою чи поліетиленовим пакетом. Зверху можна прикрити ємність із тістом рушником або поставити його у тепле місце.

Ідеальне дріжджове тісто для будь-якої випічки: потрібно додати секретний інгредієнт

Загалом через 15 хвилин тісто буде готове – і можна використовувати його як для смаження, так і для випікання виробів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Нагадаємо, який інгредієнт потрібно додати до тіста для пиріжків, щоб вони залишилися м'якими наступного дня.

Головне