Алкоголь є дуже шкідливим для організму людини, однак вчені з'ясували, що зменшити негативний вплив спиртних напоїв на здоров'я можна за допомогою одного звичного для всіх нас овоча. Мова йде про помідор - саме він, за словами фахівців, допоможе захистити від алкоголю печінку та мозок.
Так, серія експериментів, проведених американськими дослідниками, завершилася їхнім вердиктом про те, що компоненти помідорів захищають печінку і мозок людини від пов'язаних із вживанням алкоголю пошкоджень.
Сильний захисний потенціал вчені виявили в томатному порошку. Авторами дослідів, до яких залучались тварини, були співробітники Університету Тафтса і Фрідманской школи харчування.
Так, лабораторним щурам, які споживають алкоголь в кількості, яка є еквівалентною хронічному алкоголізму у людей, давали речовини з помідорів в різних видах. Гризуни отримували очищений лікопін, томатний порошок і томатну пасту.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Експеримент тривав протягом місяця, і його результати показали, що томатний порошок (еквівалентний за змістом поживних речовин одному помідору середніх розмірів) може ефективно захищати внутрішні органи від алкогольного ушкодження. Такий ефект зафіксовали у більш ніж 90% щурів.
Нагадаємо, раніше вченими було названо найнебезпечнішу закуску до алкоголю.