Алкоголь сам по собі є шкідливим для організму, але якщо вживати його в непомірних кількостях та поєднувати з "неправильною" закускою, можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям.
Саме тому фахівці радять пити алкогольні напої у невеликих кількостях та приділяти особливу увагу вибору продуктів, які ви подаєте до спиртного.
Зокрема, медики не рекомендують обирати для закуски солодощі. Мова йде не тільки про торти і шоколад, а й про такі солодкі фрукти як диня, виноград, кавун. З такою закускою людина має всі шанси захворіти панкреатитом. Якщо у вас підвищений тиск, то ні в якому разі не можна вживати алкоголь з кавою і чаєм - зростає небезпека розвитку гіпертонічного кризу.
Також медики не радять для закуски обирати смажене жирне м'ясо. Від цього можуть з'явитись проблеми із травленням. Краще замінити такі страви на варене м'ясо або рибу.
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації
Гострі продукти у якості закуски теж можуть бути небезпечними, оскільки вони негативно впливають на стінки шлунку, через що алкоголь всмоктується швидше. Мариновані продукти (огірки, помідори і квашена капуста) також поєднувати з алкоголем не рекомендується.
Нагадаємо, раніше американські вчені з'ясували, що алкогольні напої корисні для імунітету.