Today.ua

Загострення на Азові: Росія прокоментувала свою агресію

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Російської Федерації заявила, що українські кораблі перетнули російський кордон та увійшли до територіальних вод РФ. Через це прикордонний корабель Російської Федерації (РФ) протаранив буксир Військово-морських сил (ВМС) України. 

"Сьогодні вранці близько 07:00 за московським часом три кораблі Військово-морських сил України порушили статті 19 і 21 Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права, що визначають право прибережної держави на забезпечення безпеки в морському просторі, перетнули державний кордон Російської Федерації, неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря Російської Федерації", - йдеться у повідомленні ФСБ.

У службі безпеки РФ зазначили, що в них не було заявки на прохід українських кораблів.

Нагадаємо, під час переходу Керченської протоки прикордонні кораблі РФ типу "Соболь", "Дон", катери типу "Мангуст" та "Суздалець" здійснили агресивні дії проти українських суден.

Нагадаємо, представник президента України у Верховній Раді народний депутат Ірина Луценко наголосила на тому, що якщо Росія перекриє Азовське море для українських судів, Україна розпочне кримінальні провадження проти посадових осіб і дій РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ