Їжа відчувається інакше: як кава впливає на смакові рецептори

Автор: Оксана Житнюк

Регулярне вживання кави змінює роботу смакових рецепторів, через що їжа відчувається зовсім інакше. До такого висновку дійшли данські вчені з Орухсского університету.

Їжа відчувається інакше: як кава впливає на смакові рецептори - today.ua

За словами вчених, любителям кави їжа може здаватись більш солодкою і менш гіркою.

При цьому ароматний напій ніяк не впливає на сприйняття запахів, а ось на смак їжі - так. В експерименті брали участь 156 добровольців, у яких тестували нюх і смакові відчуття до і після того, як вони випивали каву.

Керівник дослідження Олександр Вік Фьельдстад розповів, що люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодощів і менш чутливими до гіркоти.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Експеримент провели також із кавою без кофеїну, щоб виключити його вплив на організм, однак результати виявилися аналогічними, тому справа тут не в кофеїні.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Ймовірно, такий ефект створюють якісь гіркі речовини в каві. Цим можна пояснити, чому людям подобається разом з кавою темний шоколад. Його смак стає набагато м'якшим, тому що гіркота приглушена, а солодкість підвищена", - сказав дослідник.

Раніше повідомлялось, що кава може змінити ваше сексуальне життя.

Головне