Регулярне вживання кави змінює роботу смакових рецепторів, через що їжа відчувається зовсім інакше. До такого висновку дійшли данські вчені з Орухсского університету.
За словами вчених, любителям кави їжа може здаватись більш солодкою і менш гіркою.
При цьому ароматний напій ніяк не впливає на сприйняття запахів, а ось на смак їжі - так. В експерименті брали участь 156 добровольців, у яких тестували нюх і смакові відчуття до і після того, як вони випивали каву.
Керівник дослідження Олександр Вік Фьельдстад розповів, що люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодощів і менш чутливими до гіркоти.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Експеримент провели також із кавою без кофеїну, щоб виключити його вплив на організм, однак результати виявилися аналогічними, тому справа тут не в кофеїні.
"Ймовірно, такий ефект створюють якісь гіркі речовини в каві. Цим можна пояснити, чому людям подобається разом з кавою темний шоколад. Його смак стає набагато м'якшим, тому що гіркота приглушена, а солодкість підвищена", - сказав дослідник.
Раніше повідомлялось, що кава може змінити ваше сексуальне життя.