Today.ua

Їсти на ніч і худнути: які продукти спалюють жир уві сні

Певні продукти харчування, за словами дієтологів, сприяють розслабленню і швидкому засипанню, що вкрай важливо при схудненні. Деякі люди воліють не вечеряти, або ж обмежують прийоми їжі до 18:00. Однак, не варто боятися перекусів перед сном. Головне, знати, що можна їсти, а що ні. Адже деякі продукти тільки сприятимуть гарному самопочуттю і будуть спалювати жир під час вашого сну.

Дієтологи рекомендують вживати на ніч низькокалорійні продукти, такі як легкі салати, кефір і фрукти. Активно спалюють жири курячі яйця з листями салату або іншими овочами. Кабачки, огірки і помідори, в поєднанні зі знежиреним йогуртом, також прискорять схуднення.

Фрукти не тільки допоможуть вгамувати голод, але також стануть корисною альтернативою цукеркам і тортикам. Візьміть яблуко, розріжте його на кілька частин, виріжте серцевину і поставте в мікрохвильовку на 3 хвилини. Після цього заправте яблуко корицею і медом. Цю легку страву можете не боятися їсти прямо перед самим сном.

Вівсяна каша багата кальцієм, фосфором, магнієм, калієм й іншими речовинами, які сприяють здоровому та повноцінному сну. Головне, не додавайте у кашу цукор і варення.

Легкі салати відмінно доповнять вечірній раціон і не дадуть вам заснути голодними. Буряковий з горіхами, морквяно-яблучний, капустяний, фруктовий — обирайте на свій смак, і, звичайно, слідкуйте за порціями. У такому салаті не має міститися майонез та інші калорійні соуси, які є ворогами схуднення.

Якщо ви не можете прожити без м'яса, пам'ятайте, що жирний шматок свинини, з'їдений перед сном, викличе масу обурення і дискомфорт у вашому шлунку. Віддайте перевагу запеченій індичці або курці.

Бутерброди на ніч не можна назвати корисним перекусом. У вечірній час краще з'їжте крекери з борошна грубого помелу, якщо вже дуже хочеться чогось мучного.

Завершіть вечірню трапезу чашкою ароматного трав'яного чаю. Такий напій має заспокійливу дію, розслабляє і допомагає швидко заснути.

Раніше повідомлялося, яка дієта може допомогти у боротьбі з цукровим діабетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ