Today.ua

Їсти на ніч і худнути: дієтологи назвали 5 дозволених продуктів

Для того, щоб схуднути без шкоди для здоров'я, зовсім не варто жорстко обмежувати себе в харчуванні - достатньо просто знати, що можна їсти на ніч, а що ні.

Щоб схуднути, продукти, які ви вживаєте на ніч, не повинні містити рафінованих вуглеводів, крохмалю і багато цукру. Фахівці з Університету штату Флорида провели дослідження, в ході якого з'ясували, що білок, який вживається за 30 хвилин до сну, може активувати метаболічні процеси, що сприяє схудненню. Крім того, їжа, в якій є багато білка, не викличе проблем з травленням.

1. Сир

Крім білка, в сирі міститься кальцій, через брак якого особливо відчутно страждають жінки під час і після проходження менопаузи. Важливо, щоб сир був з невеликою жирністю, щоб кальцій засвоювався. Також молочний жир в деякій мірі важливий для підтримки функцій серця і судин.

2. Мигдаль і волоські горіхи

Майже всі види горіхів багаті на білок, особливо мигдаль і волоські горіхи. Жменька горіхів допоможе втамувати почуття голоду, і при цьому не зашкодить фігурі.

3. Моцарелла

Цей сир містить дуже мало калорій, а вуглеводи в ньому практично відсутні. При цьому в ньому є багато вітаміну D, достатня концентрація в організмі якого сприяє схудненню.

4. Курячі яйця

Яйця - чудове джерело білка, вітаміну D і багатьох інших корисних вітамінів і мікроелементів. Варені яйця без побоювань можна їсти не тільки на сніданок, а й на ніч. Фахівці також стверджують, що яйця в раціоні допомагають позбавлятися від жиру на животі.

5. Тофу

Цей продукт багатий білком і не містить молочного жиру, він не є джерелом поганого холестерину. В 150 грамах тофу міститься 11 грамів білка, засвоєння якого сприяє спалюванню жиру. Крім іншого, він багатий на кальцій, магній, залізо і інші важливі елементи.

Раніше Today.ua повідомляв 7 корисних порад, які допоможуть легко скинути зайву вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ