Today.ua

Європарламент вимагає скасувати “Північний потік-2“ у відповідь на агресію Росії

Європейський парламент закликає зупинити будівництво газопроводу "Північний потік - 2", бо цей проект підсилює залежність Євросоюзу від постачання російського газу, що загрожує внутрішньому ринку ЄС. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Крім того, Європарламент вимагає припинити дію угоди про партнерство та співпрацю, яка була укладена між ЄС і Росією у 1997 році. Також, за словами євродепутатів,  необхідно переглянути умови, на яких базуються відносини між ЄС і Росією. На їхню думку, співпраця має відбуватися тільки в тих галузях, які "є необхідними і являють взаємний інтерес".

Крім того, Європарламент висловлюється за затвердження на рівні ЄС аналогу "акта Магнітського", який був уперше прийнятий у США в 2012 році і передбачає санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права у РФ.

Як відомо, газопровід "Північний потік 2" (Nord Stream 2) має пройти Балтійським морем, з'єднавши постачальників газу у Росії зі споживачами в Європі.

Нещадавно канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про небезпеку проекту "Північний поток-2", адже Росія може використовувати цей проект для розширення можливостей дестабілізації України.

Раніше повідомлялося, що посол України в Німеччині закликав повністю зупинити імпорт російських газу та нафти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ