Хліб - один із основних продуктів харчування в раціоні більшості людей. Однак якщо ви турбуєтеся про своє здоров'я, варто зменшити кількість вживаного хліба, і повністю відмовитися від одного із сортів. Дієтологи розповіли, який хліб вважається небезпечним для здоров'я.
На першому місці за шкідливістю знаходиться білий пшеничний хліб із рафінованого борошна найвищого ґатунку. До його складу входять рафіновані вуглеводи, які за регулярного вживання викликають сильні запалення в організмі.
Користі в такому хлібі немає жодної. За словами медиків, борошно вищого сорту не має "зародка" білка, в якому містяться мікроелементи, вітаміни та антиоксиданти.
Білий хліб складається виключно з вуглеводів, крохмалю, солі та цукру. Його часте вживання - це шлях до ожиріння та інших хвороб, особливо при нерухомому способі життя.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо ви не можете жити без бутербродів, тоді вибирайте принаймні корисний хліб.
Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житній. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. У житньому хлібі більше вітамінів і він стимулює роботу кишечника. Однак варто врахувати, що житній хліб категорично не можна вживати людям, які страждають від гастриту та виразкових хвороб.
Багато медиків радять вживати цільнозерновий хліб. Він виготовляється із подрібнених, але не просіяних зерен, і містить багато вітамінів — В та Е, а також клітковину. Однак, незважаючи на користь, цільнозерновий хліб є складним і грубим для перетравлення продуктом і не показаний людям зі слабкою системою травлення, оскільки може призвести до ускладнення хвороб.
Раніше повідомлялося, на якій рослинній олії категорично не можна смажити їжу.