Який сорт хліба найшкідливіший: з чого його роблять, та кому небезпечно вживати

Автор: Лобанова Єлизавета

Хліб - один із основних продуктів харчування в раціоні більшості людей. Однак якщо ви турбуєтеся про своє здоров'я, варто зменшити кількість вживаного хліба, і повністю відмовитися від одного із сортів. Дієтологи розповіли, який хліб вважається небезпечним для здоров'я.

Який сорт хліба найшкідливіший: з чого його роблять, та кому небезпечно вживати - today.ua

На першому місці за шкідливістю знаходиться білий пшеничний хліб із рафінованого борошна найвищого ґатунку. До його складу входять рафіновані вуглеводи, які за регулярного вживання викликають сильні запалення в організмі.

Користі в такому хлібі немає жодної. За словами медиків, борошно вищого сорту не має "зародка" білка, в якому містяться мікроелементи, вітаміни та антиоксиданти.

Білий хліб складається виключно з вуглеводів, крохмалю, солі та цукру. Його часте вживання - це шлях до ожиріння та інших хвороб, особливо при нерухомому способі життя.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Який сорт хліба найшкідливіший: з чого його роблять, та кому небезпечно вживати

Якщо ви не можете жити без бутербродів, тоді вибирайте принаймні корисний хліб.

Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житній. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. У житньому хлібі більше вітамінів і він стимулює роботу кишечника. Однак варто врахувати, що житній хліб категорично не можна вживати людям, які страждають від гастриту та виразкових хвороб.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Багато медиків радять вживати цільнозерновий хліб. Він виготовляється із подрібнених, але не просіяних зерен, і містить багато вітамінів — В та Е, а також клітковину. Однак, незважаючи на користь, цільнозерновий хліб є складним і грубим для перетравлення продуктом і не показаний людям зі слабкою системою травлення, оскільки може призвести до ускладнення хвороб.

Раніше повідомлялося, на якій рослинній олії категорично не можна смажити їжу.

Головне