Today.ua

Яка риба в раціоні підвищує імунітет: рекомендації медиків

Збалансоване харчування, за словами дієтологів, істотно зміцнює імунітет. Це особливо актуально в період епідемії. Для того, щоб ваш організм отримав усі необхідні речовини, обов'язково додайте в раціон страви з риби. Вживайте рибу мінімум два рази на тиждень, і тоді ваш організм буде тільки здоровішим.

Найкориснішою рибою за кількістю вітамінів вважається оселедець. У цій рибі містяться вітаміни А, Е, С, D, В1, В2, В12, РР. Також риба є джерелом білка, йоду, фосфору, кальцію, натрію, калію, цинку, магнію, фтору, а наявність омега-3 сприяє запобіганню появи серцево-судинних хвороб.

Лікарі говорять про те, що оселедець підвищує імунітет, тому рекомендують його їсти в самому початку простудних хвороб. У цій рибі міститься білок (15-19%) і амінокислоти, в тому числі незамінні, які не синтезуються організмом, а надходять тільки з продуктами. Олеїнова кислота в складі риби покращує мозковий кровообіг і нормалізує роботу серцево-судинної системи.

Батьківщиною оселедця є Норвегія, країна, де дуже агресивний клімат, і наявність в рибі вітамінів А і D сприяє підтримці імунітету в холодному середовищі та профілактиці офтальмологічних захворювань.

Щоб схуднути, дієтологи рекомендують вживати оселедець у вареному або тушкованому вигляді. Риба протипоказана тим, хто схильний до набряків, гіпертонії, захворювань нирок.

Раніше повідомлялося, як приготувати овочеві роли для підвищення імунітету зі свіжої зелені і овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ