Кава у турці часто виходить невдалою, тому що не всі знають секрети приготування. Є чітка технологія, завдяки якій можна отримати по-справжньому ароматний та смачний напій.
Найкращий вибір турки – мідна, в такій каву у Турції готують уже кілька століть поспіль. Напій із такої посудини смачніший. Джезва, як там називають турку, швидко нагрівається та довго зберігає тепло, а це важливо. Верх турки має бути максимально вузьким. Зупиніть вибір на невеликій ємності – на одну-дві чашки.
Для приготування кави слід використовувати тільки свіжу бутильовану воду. Оптимально помістити турку у розпечений пісок, але у домашніх умовах доведеться обмежитися повільним вогнем. Тоді напій збереже максимум ароматів.
Ідеально молоти кавові зерна безпосередньо перед варінням. Тому з цією метою треба придбати кавомолку. Зберігати каву краще у бляшаних або скляних банках, які щільно закриваються кришкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Як приготувати каву в турці
- насипте у турку мелені зерна - досить чайної ложки (з верхом) на чашку 50 мл. Цукор за бажанням потрібно додавати одразу з кавовими зернами;
- залийте холодну воду;
- поставте турку на дуже повільний вогонь;
- добре перемішайте мелені зерна з водою один раз;
- дочекайтеся появи світлої пінки, яка потім має потемніти;
- кава не повинна кипіти - як тільки пінка почне підніматися по краях, слід зняти турку;
- якщо зерна помеленої крупно, зачекайте, поки пінка осяде – можна довести напій до кипіння ще раз чи два.
В готову каву, крім молока чи вершків, можна додати трохи солі, кориці, свіжого імбиру, м'яти чи червоного перцю, щоб отримати нові відтінки смаку.
Раніше повідомлялося, які три інгредієнти не варто додавати до кави – це зіпсує смак напою.