Today.ua

Як схуднути і підняти імунітет: дієтолог розкрила головний секрет харчування взимку

Схуднення в холодну пору року дається з особливою складністю. Перебуваючи багато часу вдома, постійно тягне з'їсти щось смачненьке. Не варто відмовляти собі в такому задоволенні, однак не забувайте про те, що повноцінний раціон повинен складатися з овочів, фруктів й інших корисних продуктів.

За словами фахівців, овочі і фрукти зеленого і оранжевого кольорів швидше за інших прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню.

Згідно з рекомендаціями медиків, в нашому раціоні щодня повинно бути не менше 500 грам свіжих овочів, зелені і фруктів. Вони менш калорійні, ніж продукти тваринного походження, однак більш корисні і не менш поживні.

Дієтолог Вікторія Савицька розповіла про те, що фрукти та овочі підвищують імунітет, що особливо актуально в осінньо-зимовий період. Щоб отримати максимальну користь, бажано вибирати те, що росте у вашому регіоні, втім сезонні фрукти в раціоні також вітаються. Науково доведено, що додавання в раціон темно-зелених овочів і фруктів, — брокколі, шпинату, яблук, ківі, авокадо, фейхоа, а також помаранчевих — апельсина, мандарина, моркви, гарбуза, манго, сприяє схудненню.

Овочі та фрукти містять необхідні організму корисні речовини, а також волокна і клітковину, які допомагають більш швидкому переварюванню їжі і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Крім того, завдяки великій кількості вітамінів і мікроелементів, овочі і фрукти прекрасно зміцнюють імунітет і сприяють виробленню так званих гормонів щастя.

Дієтологи також рекомендують включати в раціон свіжу зелень — вона сприяє швидкому насиченню і нормалізує обмінні процеси в організмі. В процесі схуднення зелень повинна бути на вашому столі щодня. Наприклад, у кропі калорій, жирів і поганих вуглеводів так мало, що їх можна не рахувати і їсти цю зелень скільки заманеться.

Раніше дієтологи назвали 7 перевірених способів, які допоможуть схуднути восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ