Картопля на грилі - це чудовий варіант гарніру для м'ясних страв. Щоб приготувати пікантну закуску, вам знадобиться мінімум часу та невелика кількість інгредієнтів.
Приготування їжі на грилі рекомендоване багатьма дієтологами, адже такий метод робить їжу менш калорійною, ніж якщо її смажити у великій кількості олії.
На 4 порції картоплі на грилі вам знадобиться:
- картопля - 3 шт.;
- оливкова олія - 4 ст. л.;
- вершкове масло - 25 г;
- часник - 2 зубчика;
- розмарин - 1 ст. л.;
- петрушка - 1 ст. л.;
- чебрець - 1 ст. л.;
- сіль і перець - за смаком.
Як приготувати картоплю з часником на грилі
Спочатку треба закип'ятити воду у великій каструлі, покласти туди картоплю і варити протягом десяти хвилин. Потім злийте воду, обдайте картоплю холодною водою, простежте, щоб вся рідина стекла.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дочекайтесь, коли картопля охолоне, наріжте товстими шматочками, не знімаючи шкірку.
В невеликій каструлі змішайте рослинну олію і вершкове масло, додайте часник. Коли часник трохи підрум'яниться, зніміть каструлю з вогню.
Змішайте в ступці трави, сіль і перець.
Змастіть з усіх боків картоплю сумішшю з травами.
Смажте картоплю протягом 10-15 хвилин на грилі над розжареним вугіллям, змащуючи залишками суміші, поки картопля не стане м'якою. Перекладіть смажену картоплю з часником на підігріте блюдо і подавайте до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в горщиках по-домашньому.