Як приготувати картопляники з грибами: Клопотенко розповів простий рецепт

Автор: Оксана Житнюк

Картопляні зрази - дуже популярна традиційна українська страва. Рецептів зразів існує безліч - страву готують абсолютно по-різному, в залежності від регіону країни.

Як приготувати картопляники з грибами: Клопотенко розповів простий рецепт - today.ua

Кулінарний експерт Євген Клопотенко ознайомив українців зі своїм рецептом приготування аналогу зразів - "картопляників" з грибами.

"Сьогодні ми з вами будемо готувати картопляники. Для начинки в цей раз я вибрав гриби з цибулею. Це трохи нагадує картопляні зрази з грибами, тільки набагато смачніше. Картопляники випікаються в духовці, а не смажаться в олії, і виходять божественно ніжними", - сказав відомий український кухар.

Вам знадобиться:

  • картопля - 5-6 шт.;
  • борошно - 200 г;
    гриби (печериці) - 200 г;
  • яйця - 3 шт.;
  • вершкове масло - 20-25 г;
  • часник - 2 зубчики;
  • цибуля 1 шт.;
  • сіль - 2-3 щіпки.

Як приготувати картопляники з грибами

Спочатку наріжте картоплю невеликими кубиками та поставте варитись, додавши часник і сіль. Варіть картоплю до готовності - приблизно 20 хвилин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Дістаньте часник, злийте воду та зробіть з картоплі пюре. Додайте два жовтки і сіль, перемішайте, а тоді додайте борошно. Замісіть "картопляне тісто", воно має бути досить щільним.

Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажуйте все це в рослинній олії (спочатку гриби, потім додайте цибулю). Коли гриби будуть готові, перекладіть їх на серветку, щоб на них не залишилось зайвої рідини і олії.

З "тіста" сформуйте пласкі кружечки, як для вареників. Додайте гриби та сформуйте кульки, які потім потрібно змастити жовтком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте картопляники близько 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт дерунів по-буковинськи, запечених у горщиках.

Головне