Today.ua

Як працюватиме монетизація субсидій в Україні: у Реви пояснили, де отримувати кошти

"Лютневі" субсидії готівкою українські пенсіонери отримають вже у березні, разом з пенсією. Інші ж категорії громадян зможуть отримати допомогу від держави для оплати комунальних послуг у найближчому відділенні Ощадбанку, починаючи з 12 березня. Для отримання коштів потрібно надати паспортний документ та ідентифікаційний код. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Мінсоцполітики попередило, що обов’язковий платіж скасовується й відтепер домогосподарство, яке отримає субсидію готівкою, має самостійно розрахуватися за спожиті комунальні послуги.

Кошти ж, які залишаться після оплати комуналки, громадяни можуть використати на свій розсуд.

Також повідомляється, що оплата комунальних платежів після 20 березня ніяк не впливатиме на субсидію наступного місяця. Утім, якщо станом на травень 2019 року у домогосподарства існуватиме прострочена понад місяць заборгованість за послуги більше 340 гривень, то субсидію на новий період 2019-2020 рр. вже не призначатимуть.

Як повідомлялося, "Ощадбанк" не стягуватиме комісію з одержувачів субсидій, які беруть участь в їх монетизації.

Нагадаємо, Кабмін схвалив законопроект, який регулює всі правові та організаційні засади здійснення верифікації субсидіантів.

Також ми писали, що на сьогодні в Україні налічується близько 4 мільйонів одержувачів субсидій. Середній розмір субсидії в опалювальний період становить 1,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ