Today.ua

Як підвищити імунітет на карантині: ТОП-5 продуктів і вітамінів

Зміцнення імунної системи - це те, чим саме час зайнятися під час карантину. За короткий термін можна наповнити свій організм вітамінами і знизити шанси захворіти коронавірусом. Задумайтеся саме зараз про правильне харчування, і підвищуйте свій імунітет, вживаючи щодня необхідні продукти і вітаміни.

Мед містить безліч вітамінів — А, В, С, Е, К, а також фолієву кислоту. У ньому багато флавоноїдів, які регулюють активність ферментів в організмі. Тому якщо у вас є запаси натурального меду, не відмовляйте собі в парі чайних ложок в день.

Молочні продукти для імунітету вкрай важливі. Йдеться в першу чергу не про солодкі йогурти, а про кефір і ряжанку, в яких містяться пробіотики, що нормалізують травлення.

У горіхах містяться корисні жирні кислоти омега-3 і рослинний білок. На відміну від тваринного білка, він не призводить до утворення шлаків в організмі. Горіхи також багаті калієм, магнієм і фосфором, їх вживання сприяє зміцненню імунітету.

Цитрусові є головним джерелом вітаміну С, який для нашого імунітету незамінний.

Додайте в свій раціон ягоди. Чорниця, малина, смородина багаті вітамінами і антиоксидантами.

Однак, не всі вітаміни можна отримати з продуктів харчування. Компенсувати запас деяких вітамінів можна тільки вживаючи їх в таблетках. Так ви захистите свій імунітет набагато швидше.

Наприклад, кількості вітаміну С, навіть у цитрусових, яблуках, недостатньо, щоб заповнити свою добову норму. Не завадить приймати його в таблетках.

Важливим для імунітету вважається вітамін А, який продається в капсулах. Цей вітамін також зміцнює серцево-судинну систему, що важливо робити при коронавірусі.

Вітамін Е відіграє величезну роль у виробленні антитіл, які важливі для опору вірусів.

Вітамін D, який відомий своєю роллю в зміцненні кісток, також важливий і для імунітету.

Раніше повідомлялося, яка риба підвищує імунітет і є найкориснішою за кількістю вітамінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ