Today.ua

Як нормалізувати тиск: вчені назвали продукти, від яких варто відмовитись

Для нормалізації тиску медики рекомендують вести здоровий спосіб життя і відповідально підходити до формування свого раціону харчування. Також лікарі озвучили перелік продуктів, яких в першу чергу треба уникати людям з підвищеним тиском.

Морська сіль

В одній чайній ложці морської солі міститься 2300 мг натрію. За словами експертів, для щоденного вживання це занадто багато. У продуктах, які презентуються як альтернатива солі, гіпертонікам потрібно обов'язково вивчати вміст у них натрію.

Перероблені продукти і фастфуд

Вживаючи такі продукти, організм отримує найбільшу кількість небезпечного при гіпертонії натрію. Консерви, кетчуп, перероблене м'ясо та ковбасні вироби, сир - все це має вживатися гіпертоніками з великою обережністю або ж не вживатися взагалі. До цієї ж категорії можна віднести деякі ресторанні страви, в які додається багато солі і цукру.

Молочні продукти

"Молочка" теж містить натрій, особливо це стосується сирів. Гіпертонікам слід ретельно вивчати інформацію на упаковці про такі продукти.

Алкоголь

Вживання алкоголю провокує підвищення артеріального тиску, що було підтверджено вже не одним дослідженням.

Продукти з цукром

В перероблених продуктах харчування часто використовується фруктоза. Її регулярне вживання сприяє підвищенню артеріального тиску, хвороб серця і судин. Для гіпертоніків зловживання фруктозою особливо небезпечно.

Нагадаємо, раніше медики назвали 5 напоїв для зниження тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ