Today.ua

Від яких хвороб врятує кефір: вчені пояснили

Існує думка, що кефір сприяє травленню, підтримує кишкову мікрофлору у нормі і зміцнює імунітет. Але чи справді цей продукт працює саме так?

Про це пише ukrhealth.

Фахівці у царині харчування запевняють, що кефір містить в собі навіть більше різноманіття пробіотиків, ніж натуральні йогурти. Але це можливо тільки, якщо кефіру не більше 5–7 днів з моменту виробництва.

Часто користь кефіру перебільшують. Наприклад, коли вважають, що кефір дуже допомагає кишковій мікрофлорі протистояти антибіотикам. Експерименти фахівців Джорджтаунського університету показали, що під час прийому антибіотиків, кефір малоефективно захищає кишечник.

Натомість кефір допомагає схуднути. Дослідження вчених з Швейцарії та Канади за участю 125 чоловіків та жінок з ожирінням продемонструвало: лактобактерії, подібні тим, що містяться в кефірі, ефективно допомагають худнути жінкам. Через 24 тижні експерименту жінки з групи, яка отримувала лактобактерії, втратили у два рази більше зайвих кілограмів.

Також вчені відзначають роль кефіру в профілактиці алергії. Наприклад, тайванські наукові фахівці довели, що кефір допомагає тим, хто страждає алергією на курячі яйця.

Дослідники встановили, що корисні бактерії, які містяться в кефірі можуть гальмувати механізми, що провокують алергічні реакції.

Today.ua раніше повідомляв, які продукти допоможуть ефективно знизити тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ