Today.ua

Вчені розповіли, чи допомагає вода схуднути

Після проведення наукового експерименту американські вчені з'ясували, що існує зв'язок між споживанням води і зниженням ваги. У дослідженні взяли участь 9528 людей. Як виявилося, високий індекс маси тіла більшості з них пов'язаний з недостатнім вживанням води, повідомляє CNN.

"Вода може допомогти у регулюванні ваги, бо гідратація допомагає вам краще зрозуміти, коли ви дійсно голодні, і це може підвищити ваш метаболізм та енергію", — зазначив один з авторів дослідження.

Йдеться насамперед про джерельну воду, набрану зі свердловини. Саме таку воду називають найкориснішою. Проте перед тим, як пити таку воду, необхідно дізнатися про її походження. Якщо екологічна обстановка в регіоні залишає бажати кращого, це робить воду з колодязя шкідливою ​​або навіть небезпечною. У ній можуть міститися нітрати, органічні гумінові кислоти і солі амонію. Якщо ви обираєте якісну бутильовану воду, то слід звернути увагу на навність на етикетці надпису "вода вищої категорії". Така вода не тільки безпечна для здоров'я, але і насичена корисними мінералами.

Тим людям, які хочуть схуднути дослідники також порадили вживати більше фруктів, овочів та іншої їжі, що містить велику кількість води, аби забезпечити достатню гідратацію організму.

Орієнтовна норма рідини в день для дорослої людини становить 4% від загальної маси тіла. Тобто для людини вагою 70-75 кг цей показник становитиме 2800 – 3000 мл/день.

Раніше Today.ua повідомляв про п’ять найдивніших способів схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ