Today.ua

Вчені довели користь шоколаду: ласощі допоможуть при підвищеному тиску

Шоколад - це не тільки смачні ласощі, а ще й продукт, який може бути особливо корисним для людей із підвищеним тиском. Втім, щоб шоколад пішов на користь організму, їсти його треба, звісно, в обмеженій кількості.

Так, вчені з'ясували, що щоденне вживання всього декількох шматочків шоколаду дозволить поліпшити показники артеріального тиску всього за один місяць. Але важливо зазначити, що мова йде виключно про чорний шоколад, оскільки в ньому міститься максимальна кількість какао.

А ось молочний шоколад, якому надає перевагу більшість людей, вже не буде таким корисним. Дослідники з Португалії вважають, що в темному шоколаді відзначається і максимальна концентрація найпотужніших антиоксидантів флаванолів, що пов'язані з багатьма процесами, починаючи від зниження резистентності до інсуліну і закінчуючи регулюванням ваги, а також більш швидким загоєнням ран.

Слід також зазначити, що було проведено дослідження, в рамках якого вчені залучили до експерименту 30 здорових людей у ​​віці від 18 до 27 років. Кожен день протягом місяця вони отримували по 20 грамів шоколаду. Половина вживала шоколад з вмістом какао в 55%, а друга половина - в 90%. Оцінювалися показники серцебиття, артеріальний жорсткості і пульсу, а також тиск. За результатами експерименту ті, хто вживав темний шоколад, мали кращі показники по всім зазначеним критеріям.

Нагадаємо, також вчені з'ясували, що нормалізувати тиск допоможе натуральний томатний сік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ