Today.ua

Вакарчуку подарували вже існуючу політичну партію для реєстрації проекту “Голос“

У вівторок, 21 травня, український рок-музикант, композитор, лідер гурту "Океан Ельзи" і в минулому народний депутат VI скликання Святослав Вакарчук отримав від Міністерства юстиції документи про реєстрацію партії "Голос". Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

Оскільки часу у новоствореної партії до виборів у Верховну Раду буде небагато, її представники могли не встигнути самотужки зареєструвати партію через бюрократичні бар’єри, зазначається у повідомленні.

Партнери з малого та середнього бізнесу дозволили Вакарчуку використати свою партію, зареєстровану у 2015 році, щоб йти на місцеві вибори.

"Ми перереєстрували її у партію "Голос" і йдемо на вибори", — цитує прес-служба керівницю штабу партії Юлію Клименко.

Зазначимо, щоб зареєструвати політичну партію в Україні, потрібно спочатку зібрати 10 000 підписів громадян у її підтримку.

Станом на 1 січня 2019 року в Україні офіційно зареєстровані 352 політичні партії. Партія діючого президента "Слуга народу" раніше називалась "Партія рішучих змін" й була зареєстрована 13 квітня 2016 року. Офіційний "ребрендінг" відбувся 2 грудня 2017 року.

Нагадаємо, 16 травня лідер групи “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук оголосив про створення власної політичної партії “Голос”, яка декларує демократичний підхід до політики.

Пізніше стало відомо, що партія Володимира Зеленського “Слуга народу” може створити коаліцію з партією “Голос” Святослава Вакарчука. Про це заявив радник з економічних питань новообраного президента України Олександр Данилюк.

Також, як заявила заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ірина Луценко, “Блок Петра Порошенко” не виключає коаліції в парламенті з партією “Голос” Вакарчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ