Today.ua

В Україні заборонили продавати відомий лікарський препарат

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками своїм розпорядженням встановила постійну заборону на лікарський засіб Етанол 96, оскільки у роздрібних мережах було виявлено підробку популярного антисептику. Про це повідомили у Держлікслужбі.

Відомство отримало від виробника справжніх ліків відповідний лист, який підтвердив факт фальсифікації засобу.

Виробник зафіксував підроблений сертифікат якості розчину для зовнішнього застосування Етанол 96 по 100 міліграмів у флаконах, серії 051016, який має маркування українського виробника "Кілафф".

Утім, на цю ж саму серію цього лікарського засобу вже існує оригінальний сертифікат якості, виданий виробником, який займається виробництвом лікувальних і антисептичних препаратів.

При цьому, у несправжньому сертифікаті вказано 115 015 флаконів, хоча повинно бути лише 5015 флаконів.

Держлікслужба закликали реалізаторів лікарських засобів терміново здійснити перевірку сертифікату якості, виданого на зазначену серію препаратів.

Нагадаємо, Верховний Суд заборонив харківській компанії виробляти аналгетичний та протизапальний лікарський препарат “Цитрамон-Здоров’я”, задовольнивши позов ПрАТ “Фармацевтична фірма “Дарниця”.

Також ми писали, що в Україні також заборонили відомий засіб від кашлю та інших бронхолегеневих захворювань “Ереспал” виробництва Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ