Today.ua

Популярний контрацептив для жінок виявився небезпечним для здоров'я

Німецькі фармацевти заявили про небезпеки популярного протизаплідний препарату «Жанін» німецької кампанії Bayer. Як з'ясувалося, даний препарат може нести смертельну загрозу для жінок.

У складі препарату були виявлені такі небезпечні речовини, як етинілестрадіол і діеногест, які підвищують ризики венозної тромбоемболії в 1,6 рази у порівнянні з іншими компонентами контрацептивів. За словами медиків, гостру закупорку судин можуть викликати будь-які протизаплідні препарати, тому перед їх застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Препарат "Жанін" використовувався з метою надійного запобігання від небажаної вагітності. До плюсів відносили такі фактори як: відсутність набору ваги і нормалізація жирної шкіри.

Нагадуємо, Верховний суд заборонив харківській фармацевтичної компанії виробляти аналгетичний та протизапальний лікарський препарат "Цитрамон-Здоров'я".

Раніше повідомлялося, що в Україні визнали небезпечними лікарські препарати для зниження високого кров'яного тиску і стенокардії, які містять завищені дози речовини ніфедипіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ