Нову властивість алкоголю виявили американські вчені

Автор: Шевченко Лилия

Група вчених з найстарішого Університету Уейк Форест (Wake Forest University), США, вирішили з'ясувати, як впливають малі дози алкоголю на нервову систему та організм людини в цілому.

Нову властивість алкоголю виявили американські вчені - today.ua

Досліди американських дослідників показали, що помірне вживання невеликих доз спиртного розслабляє і знімає напругу.

Дослідження проводилися на лабораторних тваринах. Їм вводили дози етанолу, достатні для того, щоб заблокувати NMDA-рецептори, які пов'язані в першу чергу з пам'яттю і навчанням.

У той же час, алкоголь вступав у взаємодію з гамма-аміномасляною кислотою, яка є одним з головних гальмівних нейромедіаторів центральної нервової системи, перетворюючи її в стимулятор нервової діяльності.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

В результаті, все це призвело до того, що протягом наступних 24 годин у тварин зберігався «не депресивний стан, відзначають вчені в своїй підсумковій статті.

Біохімічні процеси, які запускає потрапляння алкоголю в організм, розповіли дослідники, дуже схожі на ті, що відбуваються, коли вводиться швидкодіючий антидепресант.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нову властивість алкоголю виявили американські вченіУ висновках до виконаної роботи американські вчені підкреслили, що всі вивчені ними біохімічні процеси відбуваються при попаданні в організм дуже малих доз етанолу. До того ж, цей напрямок до кінця не вивчено і потребує проведення додаткових експериментів. Але вже зараз ясно, що використовувати спиртні напої в якості засобу для лікування депресії не варто. Така терапія може призвести до зворотного результату.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли про те, як алкоголь впливає на коронавірус. Крім того, медики назвали продукти харчування, що захищають від небезпечної інфекції.