Today.ua

У “Нафтогазі“ відмовилися знизити ціни на газ для населення

НАК "Нафтогаз України" не зможе виконати нещодавню постанову Кабміну про зниження ціни на газ для побутових споживачів. Про це заявив керівник газового дивізіону компанії Андрій Фаворов.

"Ми будемо змушені дотримуватися чинної постанови №867, якою на нас покладені спецобов'язки. Але наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція. Цей рівень може бути як вище ціни, встановленої Кабміном, так і нижче", – сказав Фаворов.

Відзначимо, що мова йде про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови №293, згідно з якою з 1 травня 2019 року ціна на газ для побутових споживачів повинна скласти близько 9,7-9,8 тисяч гривень за тисячу кубометрів, хоча Уряд на початку квітня розпорядився знизити її до 8,38 гривень за кубометр.

Нагадуємо, 3 квітня Кабмін прийняв рішення надати можливість НАК «Нафтогаз» з квітня поточного року знизити ціни на блакитне паливо для населення. При цьому, з 1 квітня 2019 року ціна на газ для населення була знижена на 17 копійок за кубометр - до 8,55 грн.

Відзначимо, за прогнозами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, тенденція до зниження цін на газ буде спостерігатися в Україні до грудня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України постановою від 19 жовтня 2018 року № 867 підвищив ціну на газ для населення. Так, з 1 листопада ціна газу зросла на 23,5% і склала 8550 тис. грн за тисячу кубометрів (з ПДВ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ