Today.ua

ЦВК вже зареєструвала 18 спостерігачів від ОБСЄ

Наразі Центральна виборча комісія України вже зареєструвала перших 18 офіційних спостерігачів від ОБСЄ на чергових виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

"Комісія зареєструвала 18 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі на чергових виборах президента України", - йдеться в повідомленні ЦВК.

Так, за станом на сьогодні, 8 лютого, Комісія зареєструвала 109 офіційних представників міжнародних організацій та іноземної держави, які спостерігатимуть за процесом виборів президента України 31 березня 2019 року.

Згідно зі списком зареєстрованих спостерігачів, прізвищ громадян Російської Федерації, які раніше фігурували у різних засобах масової інформації як можливі претенденти на спостерігачів від ОБСЄ, немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна готова пустити на вибори президента, які відбудуться 31 березня 2019 року, 750 спостерігачів від ОБСЄ.

Також у Кремлі відреагували на недопуск російських спостерігачів на вибори в Україні. Зокрема представник Кремля Дмитро Пєсков наголосив, що недопущення спостерігачів із Росії "знижує легітимність виборів" президента України.

У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що віддасть наказ Державній прикордонній службі України не пускати спостерігачів від Росії на вибори президента 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ