Today.ua

“Це шарлатанська казка“: Комаровський розвінчав міфи про зміцнення імунітету

Євген Комаровський, відомий український лікар-педіатр, який останнім часом особливо прославився завдяки своїм відео на тему коронавірусу і карантину, розвінчав міфи щодо імунітету та способів його зміцнення. Відповідне відео з'явилось на YouTube-каналі Комаровського.

Так, відомий лікар розповів, що вітамін С насправді не зміцнює організм. Подібний міф, за словами Комаровського, народжений для того, щоб виробники ліків заробляли на цьому гроші.

Комаровський зазначив, що вітамін С лікує виключно одну хворобу - цингу. А ось здатність вітаміну С зміцнювати імунну систему доведена ніким не була. Крім того, як наголосив Комаровський, імунітет не такий простий, як здається.

Відомий педіатр заявив, що зміцнення імунітету є однією з найстрашніших і найбільш безглуздих з точки зору біології казок.

"Можна зробити так, що у людини буде імунітет до конкретної інфекційної хвороби. Наприклад, зробити їй щеплення, і вона не буде хворіти на кір або дифтерією. Але зміцнити імунітет загалом - неможливо! Це шарлатанська казка, яка дозволяє в величезній кількості продавати ліки для підвищення імунітету", - розповів відомий лікар.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський розповів, чим можна замінити парацетамол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ