Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо вам захотілося приготувати домашній торт Наполеон, але при цьому потрібно встигнути до наступного відключення електроенергії, тоді на допомогу прийде експрес-рецепт. Виявляється, приготувати відомий торт можна навіть без випічки. До столу його можна подавати вже за півгодини після приготування.

Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч - today.ua

"Наполеон" з лаваша нашвидкуруч

Інгредієнти:

  • Лаваш - 3 шт (можна і більше);
  • Молоко – 560–600 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Крохмаль (можна брати як картопляний, так і кукурудзяний) – 4 ст. ложки із гіркою;
  • Цукор – 3 ст. ложки (60 г);
  • Ванільний цукор – 1-2 ч. ложки.

Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч

Готуємо крем для нашого "Наполеона". Налийте в каструлю приблизно 125 мл молока і, не доводячи до кипіння, додайте крохмаль і перемішайте. Туди ж вбийте яйце, всипте звичайний цукор та ванільний цукор.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Потім влийте молоко, що залишилося, і збийте повільно вилкою або вінчиком. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, варіть крем приблизно 10 хвилин, поки він не загусне. Відставте каструлю в сторону.

Найбільше часу у приготуванні класичного торта "Наполеон" займає випікання коржів. Спростимо собі це завдання і візьмемо листи лаваша. Обрізаємо листи, як коржі, під розмір тарілки. Обрізки лаваша не потрібно викидати. Як і в класичному варіанті торта, вони знадобляться для посипання верхів і боків.

Злегка підсушіть листи лаваша на сковороді на максимальному вогні приблизно по 10 секунд з кожного боку. Сковороду не потрібно змащувати олією. У рецепті вказано 3 лаваші, проте шарів у "Наполеона" може бути і більше.

Приступаємо до формування торта. На широку плоску тарілку викладаємо приблизно 2 ст. ложки крему. Зверху кладемо корж із лаваша і злегка притискаємо. Потім на корж знову викладаємо пару ложок крему, рівномірно розподіливши по всій поверхні, і так - на кожен наступний шар. За бажанням, під час формування торта можна використовувати і найбільші підсушені обрізки лаваша - краще чергувати їх з коржами, щоб торт вийшов рівним і не поїхав в різні сторони.

Посипаємо обрізками лаваша верхівку та краї "Наполеона". Ставимо торт у холодильник мінімум на півгодини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний морквяний торт із горіхами.

Головне