Today.ua

ТОП-3 найбільш небезпечних методів схуднення: дієтологи розвінчали популярні міфи

Навколо схуднення ходить багато міфів. Бажаючі швидше скинути зайві кілограми починають випробовувати деякі поради на собі, однак результат часом дуже непередбачуваний. Адже організм кожної людини працює по-своєму і ті методи, які підходять одним, для інших людей можуть стати фатальними.

Голодування

Деякі "фахівці" радять в гонитві за стрункою фігурою повністю відмовитися від їжі на 7-10, або 14 днів для того, щоб очистити свій організм. Однак голодувати можна тільки під наглядом медиків. До того ж, не всі знають, що розвантажувальні дні настільки уповільнюють метаболізм, що будь-які спроби скинути зайві кілограми обертаються, навпаки, набором ваги. Крім того, знижується розумова і фізична працездатність. Обмежуючи себе в їжі ви, таким чином, ще більше віддаляєтеся від заповітної мрії схуднути.

Інтенсивний спорт

Щоб позбавитися від зайвих калорій, дуже часто люди не просто тренуються, а викладаються до останньої краплі поту. Це пояснюється тим, що завдяки ударному кількістю тренувань людина швидко та інтенсивно втрачає вагу і спалює жир. Насправді ж, за час тренування витрачається, припустим, близько 400 ккал, а надходить з їжею 800 ккал. Спорт провокує підвищений апетит, що призводить до непомітного ожиріння. Тому для того, щоб фізичні навантаження йшли вам на користь, у всьому потрібно дотримуватися балансу. Поєднуючи заняття спортом з правильним харчуванням, вам безперечно вдасться схуднути.

Проносні препарати

Ще один міф про схуднення, який може завдати шкоди здоров'ю — прийом проносних і сечогінних лікарських препаратів. Хтось вважає, що тіло стане стрункішим і красивішим, якщо прибрати з організму зайву воду. Особливо довіряють цим методам жінки. Ковтаючи жменями таблетки, вони тим самим порушують роботу кишечника, нирок та інших життєво важливих систем організму. В результаті вага нікуди не дівається, а здоров'я псується. Лікарі радять в якості сечогінних засобів використовувати трав'яні відвари або просто пити воду з лимоном.

Раніше повідомлялося, як худнуть найвідоміші українські зірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ