Today.ua

Стало відомо, скільки киян можуть забрати до війська навесні

Лише у Києві понад 30 тисяч чоловіків підлягають весняному призову на строкову службу. Про це заявив військовий комісар Київського міського військового комісаріату полковник Сергій Клявлін.

За словами воєнкому, наразі у столиці нараховується більше 30 тисяч чоловіків, у віці від 20 до 27 років, які навесні підлягають призову на строкову військову службу.

Співробітники військомату вже вручили повістки громадянам, що раніше не підлягали призову.

Як зазначив офіцер, працівники установи обов'язково беруть до уваги бажання призовника проходити військову строкову службу та стан його здоров'я.

Якщо у військомата є можливість вибору кращих, то з них призначається команда.

Насамкінець представники "покупця" вже на місці визначають конкретну людину, яка відбуває до війська, - пояснив полковник Сергій Клявлін методику відбору майбутніх військовослужбовців.

Загалом, на військову строкову службу під час весняного призову планують призвати 780 призовників із міста Києва.

Нагадаємо, з квітня по червень до ЗСУ та інших військових формувань для проходження строкової військової служби загалом буде залучено 18 752 осіб. Зокрема до Збройних сил буде відправлено 9 тис. громадян, до Нацполіції – 5 152 осіб, а до Державної прикордонної служби – 4 тис. осіб.

Також ми писали, що для проведення весняного призову на строкову військову службу у квітні–червні поточного року урядом заплановано виділити 82,6 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ