Today.ua

Слідкуйте за пальцями рук: як самостійно виявити онкозахворювання на ранніх стадіях

Рак можна помітити навіть на найбільш ранніх стадіях, якщо уважно стежити за станом свого здоров'я і змінами в організмі. Більш того, деякі медики стверджують, що розвиток онкологічних захворювань можна помітити по стану пальців рук.

Так, за даними фахівців, характерні ознаки онкології зазвичай не з'являються на ранніх стадіях. Помітними вони стають тільки з розвитком хвороби, але є і один маловідомий симптом, який вкрай важливо не пропустити задля збереження свого здоров'я і навіть життя.

Лікарі рекомендують уважно стежити за станом своїх пальців рук, звертаючи увагу на будь-які зміни. Як попереджають фахівці, якщо пальці стали виглядати не так, як раніше, це може бути ознакою раку легенів.

Зокрема, при розвитку онкологічних захворювань на пальцях можуть виникати набряки. Розпухлі кінчики пальців можуть вказувати на рак. Також в разі виникнення небезпечної хвороби шкіра поруч з нігтями стає надмірно блискучою, а самі нігті - вигнутими. Може виникати і біль в пальцях, але він зустрічається не так часто.

Нагадаємо, раніше вчені назвали простий препарат, прийом якого знижує ризик розвитку онкозахворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ