Зловживання сіллю може призвести до схильності людини заражатись вірусами та інфекціями. Такі висновки оприлюднено в результатах дослідження доктора Катаржини Джобін.
Зазначається, що миші, які сиділи на дієті з високим вмістом солі, страждали від важких бактеріальних інфекцій. Аналогічні проблеми виникли і у людей-добровольців, що брали участь в дослідженні.
Таким чином, результати зазначеного дослідження знаходяться в різкому протиріччі з більш ранніми уявленнями про те, що паразити шкіри у лабораторних тварин нібито заживають значно швидше, якщо вони споживають їжу, в якій багато солі.
Автор дослідження наголосила, що організм підтримує постійну концентрацію солі в крові і внутрішніх органах, що сприяє його нормальному функціонуванню. Єдиним винятком в даному випадку є шкіра, тому додаткове споживання солі допомагає в разі виникнення певних шкірних захворювань, але про жодні частини тіла мова не йде.
Популярні зараз
Померла актриса Тері Гарр, відома ролями у серіалі “Друзі“ та фільмі “Тутсі“
Олена Зеленська розповіла про знайомство та початок відносин з майбутнім президентом України
У Польщі виник дефіцит працівників: названо вакансії та зарплати для українських біженців
В рамках цього дослідження добровольці споживали по шість грамів додаткової кількості солі, крім свого щоденного споживання. Через тиждень вчені виявили, що імунні клітини цих людей набагато гірше реагують на бактерії після того, як вони перейшли на дієту з високим вмістом солі.
Нагадаємо, раніше медики розповіли про найнебезпечніші продукти для здоров’я серця.