Today.ua

Схуднення і рідина: дієтологи назвали 7 причин регулярно пити воду

Для того, щоб швидко схуднути, та при цьому зуміти зберегти досягнуті результати, важливо контролювати свій водний баланс. Зазвичай дієтологи рекомендують щоденно випивати не менше 1,5 л чистої негазованої води.

Відомий дієтолог Олена Кален пояснила, чому важливо слідкувати за водним балансом, і як це допомагає у схудненні.

7 причин регулярно пити воду під час схуднення

  1. Перш за все, як наголосила Кален, вода необхідна для відновлення енергії, тому що втрата вологи призводить до появи дратівливості і негативно позначається на концентрації уваги.
  2. Система травлення під час процесу схуднення особливо гостро потребує вологи. Вода перешкоджає утворенню запорів і виводить всі продукти життєдіяльності.
  3. При регулярному споживанні води в потрібних кількостях зменшується ризик розвитку різноманітних інфекційних захворювань. Вода чудово захищає нашу імунну систему.
  4. Вода - справжній регулятор біохімічних процесів в тілі людини, а її дефіцит здатний викликати м'язові спазми під час фізичних вправ.
  5. Вода сприяє спалюванню жирів, які виходять через потові залози. Також вода сприятливо впливає на процес обміну речовин в організмі.
  6. Вода покращує загальне самопочуття, що особливо важливо під час схуднення, а також діє на організм як жарознижуючий засіб і виводить шкідливі і токсичні речовини. ⠀
  7. Рідина гарно впливає на клітини шкіри, запобігаючи сухість, а також "живить" шкіру зсередини.

Говорячи про важливість регулярного вживання рідини, слід пам'ятати, що мова йде виключно про чисту негазовану воду. Чай та кава, а особливо з цукром, соки та інші напої у схудненні не допоможуть.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали солодощі, які можна їсти під час дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ